[O1] Raz na jakiś czas zapala i gaśnie przez immo. Jak napra

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jurblu
    Classic
    • 2013
    • 3

Wielkie gratulacje!
    Ps. Octavia dobra na wszystko
    boże spraw by się nam chciało tak jak sie niechce
  • RUMBA
    Drive
    • 2011
    • 47

Witam na początek auto to octavia TDI 98r. Problem polega na tym, że raz na kilka odpaleń auta pojawia się problem z immobilizerem, a mianowicie auto zapala i po chwili gaśnie w tym samym czasie mruga kontrolka immo (samochodzik z kluczykiem) lecz za drugim podejściem ewentualnie trzecim ustępuje. Na VAG-u wywala jedynie błąd 17978-Engine Start Blocked by Immobilizer, czyli sterownik zablokowany przez immobilizer. Zdarza się to póki co bardzo sporadycznie, ale wolę to zrobić teraz niż w momencie kiedy w ogóle nie będzie chciało zapalić a ja będę w miejscu gdzie nie będę miał możliwości nic z tym zrobić. Z tego co się dowiedziałem od znajomego zajmującego się głęboko m.in. elektroniką samochodową problem w tym aucie przeważnie tkwił w liczniku jednak tajników naprawy zdradzić nie chce, oferuje jedynie usługę naprawienia z gwarancją. Znalazłem sporo tematów z tym problemem jednak w żadnym nie było sposobu naprawy, każdy kończył się albo wizytą u fachowca, lub wymianą licznika wraz z przyuczeniem. Myślę, że to jakieś głupstwo, kwestia poprawienia czegoś tym bardziej, że jest to sporadyczna usterka. Bardzo proszę o pomoc osoby, które to robiły lub wiedzą co jest za to odpowiedzialne i co trzeba zrobić, aby pozbyć się tego problemu. Z góry wielkie dzięki

Komentarz

• g4cek
      Rider
      • 2011
      • 402

Może to nie to ale na początek wyczyść kluczyk dokładnie, grot.

Komentarz

• RUMBA
        Drive
        • 2011
        • 47

Zamieszczone przez g4cek
        Może to nie to ale na początek wyczyść kluczyk dokładnie, grot.
        Temat wyjaśniony na forum golfa. Jedyną "usterką" jest problem z połączeniem kabli na linii cewka immo -> zegary. Temat uważam za zamknięty :P

Komentarz

Pracuję...